top of page

Изложбата "Техниката у дома през първата половина на XX век" гостува на РИМ-Пазарджик

На 29 август от 17:00 ч. в залата за временни експозиции на Регионалeн исторически музей – Пазарджик ще бъде открита пътуващата изложба „Техниката у дома през първата половина на XX век” на Националния политехнически музей, реализирана с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Изложбата има за цел да запознае публиката с начините на организиране и поддържане на доброто домакинство, с това - как техниката помага за приятното прекарване на свободното време, как тя участва в постигането на успешни социални контакти и в подготвянето на модерните за времето си забавления.

Представят се около 50 различни домашни уреда, ползвани през първата половина на миналия век – времето на навлизането на електричеството в жилищата и на идеята за функционално обитаване на дома. Акцентът е върху промяната, настъпила в ежедневието, при навлизането на електрическите уреди, непознати до този момент, в контекста на градското жилище. Като илюстративен материал са подбрани автентични реклами и забавни текстове от тогавашната преса.


Последни новини
АРХИВ
СЛЕДВАЙТЕ НИ
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page